středa 7. října 2009

Nový pohled na internetové informace

Jako manažeři, podnikatelé, studenti a další aktivní uživatelé internetu trávíme hodně času vyhledáváním, vyřizováním emailů, nakupováním, čtením zpráv či chatováním s přáteli. A to vše prostřednictvím svých oblíbených portálů a serverů.

Protože trávíme tolik času online, je nezbytné jej využívat efektivně. Není účelné denně procházet nepřeberné množství informací a přitom být odkázán vždy pouze na jeden informační zdroj. Začali jsme vážně přemýšlet o tom, jak přehledně uspořádávat internetové informace a zároveň nabídnout i jejich zdroje.

Uvědomili jsme si, že uživatel internetu potřebuje mít co nejvíce užitečných informací snadno dostupných, bez nutnosti neustálého vypisování hledaných výrazů či nezbytného proklikávání se do příslušné podkategorie nebo podsekce druhé, třetí, čtvrté event. další podúrovně. Samozřejmostí musí být nejen hodnotné informace, ale také možnost okamžitého použití nejlepších vyhledávačů a kvalitních internetových služeb. Uživatele zajímá především hledaná informace a ne použitý zdroj. A právě takový portál jsme se rozhodli vytvořit.

Dnes tedy uvádíme nový informační portál: einfo24.cz (elektronické informace 24 hodin denně).

Informační portál einfo24.cz je koncipován tak, aby byl rychlý, jednoduchý a velmi přehledný. Zároveň umožňuje uživateli komfort při jeho používání spojený s přívětivostí, zdvořilostí a se snadnou orientací při hledání potřebných informací.

Ale to je teprve začátek - einfo24.cz ještě zdaleka není hotový. Portál bude mít dvě základní jazykové verze (českou a anglickou), ze kterých budou vycházet další jazykové verze. Prvotní českou verzi jsme vydali, abychom otevřeli širší diskusi a co nejdříve slyšeli vaše názory na téma „hodnotné informace“. Je dobré být správně informován a přitom nebýt zahlcen plytkými informacemi. Portálem einfo24.cz, provozovaným naší novou společností INFO, s.r.o., chceme přispívat k nalézání opravdových hodnot v oblasti internetových informací.

Za spoustu věcí vděčíme mnoha našim obchodním partnerům, kteří nám pomáhají svými názory a postřehy. Plně využíváme všech dostupných kvalitních internetových služeb nabízených zejména prestižními portály Google, Seznam.cz a Centrum.cz.

Tak jako vyhledávač Google výborně vyřešil problém shromažďování dat, které velmi relevantně vyhledává, hodnotí a zařazuje, tak portál einfo24.cz řeší jak tyto informace třídit a jak k nim přistupovat. Vytváří smysluplné celky pro efektivní využívání utříděných informací v praktickém životě. Vychází přitom z aplikace ručně tříděného adresáře vhodně doplněného o související služby.

Nejlepším testem bude, když si jej sami vyzkoušíte na adrese http://www.einfo24.cz.

1 komentář:

  1. Dobré internetové informace aby jeden pohledal. Podávat špatné nebo nedostatečné (či neúplné informace) se stává „společenskou normou“. Velmi dobrých informačních zdrojů je sice hodně, ale jako uživatel mám problém je vyhledat a vyhledávače mi pomohou pouze částečně - předloží mi tolik odkazů různé kvality (někdy i relevance), že není v mých silách si dobře a rychle vybrat. V případě, že váš portál bude jako rozcestník nabízet užitečné a praktické informace budu jej rád využívat. První dojem je překvapivě dobrý, a to jak u HP tak u Adresáře. Můžete více popsat co všechno nabízíte a jak se nejlépe orientovat na vašem portálu, evet. v čem se lišíte od Seznamu nebo Centra (nejznámějších portálů českých - rozcestníků).

    OdpovědětVymazat